otrdiena, 2013. gada 5. novembris

Elektriķi, Būvnieki, Ūdens un Kanalizācija - kopdarbs Revitā

Pēdējās pāris nedēļas manā darbā ir izveidota neliela grupa, kurā piedalās uzņēmuma darbinieki - speciālisti no virsrakstā minētajām nozarēm. Mērķis - iemācīt Revit pamatus, un visiem kopā iemācīties sastrādāties Revit vidē.

Pats sākums - iemācīt Revit pamatus bija samērā vienkāršs. Turpinājums, kā jau tika sagaidīts, ir daudz sarežģītāks. Sava darba laikā dažādus risinājumus Revitā esmu atradis tieši savai specialitātei un dažreiz arī arhitektūras nozarē, tomēr izpildīt visus dokumentācijas normatīvus, kuri tiek piemēroti elektriķiem (ET) un ŪK ir sarežģītāk. Tā kā manā uzņēmumā liels īpatsvars ir Krievijas objektiem, tad svarīgi ir noformēt rasējumus pēc GOST standartiem.
Šobrīd mūsu grupa ir izveidojusi pirmo pilotprojektu, izmēģinot strādāt ar Centrālo Modeli (Central Model) un dažus no iegūtajiem attēliem un renderingiem var apskatīt zemāk:




Vislabāk gāja ar ŪK daļas rasējumu noformēšanu, neņemot vērā dažas nelielas nianses, kuras Revitā ir grūti izpildīt, kopumā tas izdevās veiksmīgi. Ar ET daļu iet daudz grūtāk. Pirmkārt, problēmas sagādā manas ierobežotās zināšanas šajā specialitātē. Otrkārt, līdzīgi kā pirms dažiem gadiem ar Revit Structural, daudzi no "defaultā" pieejamajiem rīkiem īsti neder, lai izpildītu doto uzdevumu. Tomēr katru dienu dažādi risinājumi tiek atrasti un prasmes uzlabotas.
Turpmāk blogā rakstīšu arī par šiem risinājumiem, lai iedrošinātu ne tikai arhitektus un būvniekus izmantot Revit, bet arī pārējās specialitātes. Zemāk video ar izstrādāto pilotprojektu (Video izveidots pus dienas laikā mācību nolūkos un tajā izmantoti mācību dalībnieku attēli un īsfilmas):



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru